REPERE TURISTICE – MONUMENTE ISTORICE

 

Pe raza comunei se află 3 biserici declarate monumente istorice în localităţile Sărmăşel – Gară, Sărmaşu, Vişinelu iar în biserica de lemn din Sărmaşu s-a amenajat un muzeu de artă religioasă care deţine obiecte de cult , icoane vechi pe sticlă şi lemn, cărţi de patrimoniu, odăjdii etc. Site-ul muzeului poate fi vizitat la www.sarmasu.as.ro.

Un alt obiectiv care are un minim de investiţie ar putea fi înscris în circuitul valorilor turistice şi de agrement sunt Băile Sărmăşel renumite pentru calităţile lor curative a afecţiunilor ginecologice şi reumatismale .

In prezent acest obiectiv este nefuncţional fiind necesare investiţii, încă are construit un bazin pentru acumulare nămol şi o clădire cu posibilităţi de amenajare a unui restaurant.

In localitatea de reşedinţă a comunei sunt organizate târguri săptămânale în fiecare zi de joi pentru valorificarea produselor micilor producători agricoli, precum şi pentru procurarea produselor necesare, foarte frecventat de micii comercianţi . Piaţa de produse agroindustriale este amenajată pe strada Dezrobirii în aproprierea Gării CFR., iar târgul de animale este amenajat în localitatea Sărmaşu pe drumul judeţean dinspre Luduş .

In fiecare an la data de 29 august sub denumirea de “Târgul pepenilor “ se desfăşoară un bâlci tradiţional iar în 6 decembrie – Târgul Sf. Nicolae.

Sub aspect cultural comuna are cămine culturale în patru din localităţile componente. Cu ocazia sărbătorilor religioase se organizează baluri în cadrul cărora formaţiile artistice de amatori prezinta corul, grupul vocal şi formaţiile de dansuri populare tradiţionale.

Localitatea Sărmaşu a depus intreaga documentaţiei la Parlamentul României pentru a fi promovată la statut de oraş.

 

– Înapoi –